Vesti

Nova parking mesta

Direktor “Vidraka” Djordje Milanović najavio početak naplate parkiranja u nekadašnjoj zelenoj zoni već od 15 juna. Proširena I crvena zona.
Ovih dana u toku je iscrtavanje parking mesta u pojedinim ulicama u kojima ranije nije bilo regulisana naplata prakiranja . Odlukom grada o ukidanju zelene zone stvoren je preduslov da se parking naplaćuje u više ulica gde to ranije nije bio slučaj.

“ Mi trenutno u gradu imamo 1529 parking mesta od čega je 99 u crvenoj zoni , a sa ovim novim parking mestima imaćemo još oko 300 . Važno je da napomenemo da se cene I režim parkiranja u smislu vremena neće menjati u ovoj godini”, kaže Milanović .
Po njegovim rečima u brojnim ulicama je I pre donošenja odluke o pariranju I ukidanju zelene zone postojao zahetv samih gradjana da se u njihovim ulicama parkiranje uredi . “ Imali smo zahteve gradjana koji žive u tim ulicama jer je neuredjeno parkiranje I njima stvaralo problem u funkcionisanju. To je slučaj bio posebno sa Pop Lukinom ulicom I Knez Mihailovom gde je parkiranje bilo slobodno pa se pojavio problem da ljudi koji imaju radnje u toj ulici ne mogu praktično da istovare robu , da pešaci ne mogu da prodju , da ne može da se udej u neku radnju. Sada će to sve biti rešeno obeležavanjem parking mesta I naplatom”, objašnjava Milanović.
Od 15 juna po njegovim rečima parkiranje će se naplaćivati u Pop Lukinoj od Pantićeve do duplih traka, u čika Ljubinoj ulici kod Grand hotela i u Knez Mihailovoj od ulice Milovana Glišića do mosta na Gradcu, u Hajduk Veljkovoj ulici od Pantićeve do duplih traka, u Mišarskoj od Pantićeve do Železničke ulice, u Karadjordjevoj ulici od Hajduk Veljkove do Nušićeve, između Hajduk Veljkove i Sinđelićeve ulice, u Pantićevoj ulici od Hajduk Veljkove do Nušićeve ulice i u Sinđelića bloku. Crvena zona obuhvatiće Čika Ljubinu od ulice Vuka Karadžića do pešačke zone I ulicu Vlade Danilovića od Karadjordjeve do Pantićeve ulice.
Inače na sednici Veća na kojoj je usvojen izveštaj o poslovanju JKP “Vidrak” moglo se čuti da je ovo preduzeće I dalje jedino javno preduzeće sa iskazanim suficitom u prošloj godini.

Još sličnih objava

Proverite istaknute objave
Izbornik