ObaveštenjaVesti

Zaštita korisnika tokom trajanja vanrednog stanja

Na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije zbog epidemije virusa „COVID-19“, JKP „Vidrak Valjevo“ je kao društveno odgovorno preduzeće koje vodi računa najpre o najstarijim, a potom i svim ostalim korisnicima donelo niz mera u skladu sa Odlukama Vlade Srbije, kako bi svi bili zaštitićeni od ekonomskih posledica epidemije virusa „COVID-19“.

Kako su penzioneri ujedno i najugroženiji virusom „COVID-19“, JKP „Vidrak Valjevo“ je omogućilo za svoje najstarije korisnike, ali i za sve ostale korisnike pravna i fizička lica da račune počevši od meseca marta 2020. godine pa meseca maja dobijaju bez zakonske zatezne kamate za neblagovremeno plaćanje.

Kako bi zaštitilo svoje korisnike JKP „Vidrak Valjevo“ tokom trajanja vanrednog stanja neće pokretati nove postupke prinudne naplate.

Dodatna mera JKP „Vidrak Valjevo“ je obustava rada sa korisnicima na šalterima preduzeća, te je preporuka da se korisnici za pitanja, prigovore, reklamacije i sugestije obraćaju telefonskim putem i putem e-maila. Korisnicima su na raspolaganju u pojačanom kapacitetu Besplatni pozivni centar 0800 001 014 za pozive iz svih fiksnih mreža, kao i telefonski broj 014/221-556 za pozive iz mobilnih i fiksinih mreža. Pitanja se mogu uputiti i putem elektronske pošte, na e-mail adrese: info@vidrakvaljevo.com. Podsećamo da se forma za reklamacije na komunalne usluge mogu pronaći na sajtu preduzeća u delu korisnički servis gde je neophodno samo popuniti zahtevanu formu za podnošenje reklamacije.

Građani se mogu prijaviti i da im se računi dostavljaju na željeni e-mejl, tako što će zahtev sa podacima: šifra potrošača, ime i prezime potrošača, kao i željena e-mejl adresa biti posalti na e-mejl preduzeća info@vidrakvaljevo.com sa naznakom “elektronska dostava računa”. Prednost ovog vida dostave lež u tome da ne morate čekati da Vam račun bude uručen redovnim putem, naročito to može biti otežano u vanrednom stanju.

Korisnicima je na raspolanju On-line upit stanja na sajtu preduzeća u odeljku korisnički servis pod nazivom MOJ RAČUN, putem koga mogu brzo i jednostavno izvršiti uvid u realizovane uplatu i trenutna zaduženja ne čekajući da im račun stigne redovnom putem. Sve što je potrebno je da znate svoju korisničku šifru koja je jedinstvena i nepromenjiva i nalazi se na svakom računu koji Vam je prothodno uručen.

Još sličnih objava

Proverite istaknute objave
Izbornik