Vesti

Vidrak kao podrška valjevskoj privredi na sajmu SPREG

JKP “Vidrak” osnovano je 1946. godine i ove godine obeležava uspešno poslovanje 70 godina.
Pretežna delatnost preduzeća je sakupljanje otpada koji nije opasan. Otpad se skuplja na lokalnoj teritoriji grada Valjeva.
Upravljanje otpadom je proces sakupljanja, transporta, procesuiranja, recikliranja i odlaganja otpadnih materija, naročito onih koje su proizvedene ljudskim aktivnostima. Cilj ovih aktivnosti je da se smanji uticaja otpada na ljudsko zdravlje, higijenu i životnu sredinu. U poslednjih nekoliko decenija sve veća je tendencija da se kao osnovni ciljevi upravljanja otpadom smatraju i njegov uticaj na prirodnu sredinu, kao i mogućnosti dobijanja izvora novih sirovina.

JKP Vidrak uz podršku preduzeća koja se bave reciklažom Repol i Metalprom je iskoristio i ovu priliku da skrene pažnju građanima na značaj reciklaže i ekologije po očuvanje životne sredine.

Ambalažni otpad predstavlja materijal koji izuzetno opterećuje životnu sredinu i koji je veliki zagađivač planete. Posebno skrećemo pažnju na PET boce, plastične kese ili limenke koje se jako dugo razlažu. Metod kojim se ovo zagađenje možemo ublažiti je reciklaža, putem koje JKP Vidrak ulaže velike napore u promovisanje koncepta društveno odgovornog poslovanja u Srbiji.
spreg 2

spreg 3

spreg 4

spreg

Još sličnih objava

Proverite istaknute objave
Izbornik