Vesti

Sutra počinje obeležavanje novih parking mesta u gradu

Gradskom odlukom Valjevo će od 1. oktobra dobiti novih 200 parking mesta u plavoj zoni parkiranja. Trenutno u gradu Valjevu ima 1928 mesta, od kojih je 128 u crvenoj i 1800 u plavoj zoni, kao i 33 parking mesta opredeljena za osobe sa invaliditeom i 24 rezervisana parking mesta.

Rešenjem Gradske uprave grada Valjeva za proširenje parking prostora zoniranog dela grada oko parka Vide Jocić na Jadru, Dušanovu ulicu od mosta na Jadru do Zavoda za zapošljavanje ,Karađorđevu ulicu od Nušićeve do Uzun Mirkove. To će biti plava zona, proširuje se sa 200 novih parking mesta.

U Nušićevoj ulici za sada neće biti naplate i kontrole parkiranja jer Odeljenje za urbanizam grada Valjeva planira da uradi novu studiju kojom će Nušićeva ulica biti jednosmerna, a jedan deo je predviđen za parkiranje na kolovozu.

On je pozvao sve stanare koji žive u ovom delu grada da oslobode prostor zbog postavljanja horizontalne i vertikalne signalizacije. Od ponedeljka 14.septembra kreće se sa obeležavanjem, postavljanjem vertikalne i horizontalne signalizacije. Sa naplatom novih parking mesta počećemo od 1.oktobra tako da stanari ovog dela grada imaće 15-tak dana da kupe mesečne stanarske karte koje su 330 dinara za ljude koji žive u tim delovima grada.

Cena parkiranja se nije menjala već 3,5 godine, po satu parkiranja u plavoj zoni iznosi 25 dinara ,dnevna karta je 112 dinara ,a u crvenoj zoni je 40 dinara po satu.

Još sličnih objava

Proverite istaknute objave
Izbornik