Vesti

Radna akcija “Naše Valjevo”

Više od stotinu dobrovoljaca učenika, studenata, članova nevadinih organizacija i vrednih građana  počeli su u utorak ponovno veliko čišćenje i  raspremanje grada i otklanjanja posledica poplava. Akcija „Naše Valjevo” krenula je od njihovog okupljanja na platou ispred Doma kulture, a uz pomoć radnika „Vidraka” i „Erozije” čistiće park i parking kod Jadra, obale Kolubare, Gradca, Ljubostinje, Jablanica i Obnice, potopljene kolovoze, prostore oko spomenika i parkove.

nv2

Volonteri otklanjaju sve što su bujice donele, granje, odbačenu ambalažu, zemlju, delove asfalta i ostali otpad, krče obale i seku šiblje, a sudeći po njihovim obećanjima, radovi na uređenju trajaće sve dok se Valjevo ne vrati u „normalno” stanje pre poplava.

Svoju tradicionalnu akciju prolećnog spremanja studenti Visoke poslovne škole umesto na Divčibarama organizuju u Valjevu.

nv3

– Trećina keja Kolubare, nažalost, više ne postoji. U čišćenju obale naše najveće reke od parka na Jadru do mosta kod stare zelene pijace, prikupili smo na desetine džakova granja, metala, stakla i plastične ambalaže, koje je bujica stavila iza sebe. Tek nakon povlačenja vode u korito vidljivo je kolike su razmere nepogode i da je potrebno dosta vremena i posla, a mismo spremni da pomognemo da se naš grad vrati u normalu – kaže Nikola Petrović, predsednik Studentskog parlamenta VIPOS-a.

Još sličnih objava

Proverite istaknute objave
Izbornik