Vesti

Prolećno spremanje grada – nastavak akcije

 Dva kamiona su bila potrebna da se ukloni sav otpad i smeće koje je sakupila ekipa od 15 članova na putnom pravcu Valjevo-Brankovina u subotu 16. maja. U okviru redovnog programa akcije “Prolećnog (ra)spremanja” očišćen je i sam turistički centar Brankovine.
Krizne tačke, gde je najviše bilo smeća, nalaze se na proširenjima tog magistralnog puta koji povezuje naš grad sa 12km udaljenom Brankovinom. Prema najavi Đorđa Milanovića, direktora JKP “Vidrak”, na svim tim spornim mestima biće postavljena bar po 2 mini kontejnera, koja bi trebalo da umanje i spreče dalja neekološka delovanja nesavesnih vozača, putnika i prolaznika koji koriste ovaj putni pravac.
Osim neočekivano velike količine smeća, učesnici današnje akcije pronašli su u kutiji dva šteneta. To je, nažalost, kaže Milanović, česta pojava na perifernim delovima grada. Pošto nadležna Zoo-higijenska služba vikendom ne radi, napušteni štenci će vikend provesti kod Saše Ivanovića, načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove. On će do ponedeljka brinuti o njima, kada će biti odvedeni u azil za pse u Zlatariću. Nažalost, za vlasnike koji ostavljaju bespomoćne pse postoji sankcija samo u slučaju ako su zatečeni u momentu izvršenja tog nehumanog čina ili u slučaju dojave. Učesnici akcije i čelnici nadležnih službi ipak se nadaju da će ova dva mala psa naći svoje vlasnike!?!
Od kako je 22. aprila započelo “Prolećno (ra)spremanje Valjeva”, pa do danas, zvanično je uklonjeno 530 kubika smeća…i zbrinuta su dva napuštena psa!!!

Još sličnih objava

Proverite istaknute objave
Izbornik