Vesti

Od 1. jula počela naplata parkiranja i u proširenoj zoni

Od 01. jula počela je naplata parkiranja na novih 319 mesta, koja su prešla iz zelene u plavu zonu. Parkranje će se, po ceni od 23 dinara za sat, naplaćivati u Hajduk Veljkovoj ulici od Pantićeve doVladike Nikolaja, u Sinđelićevoj od Pantićeve do Vladike Nikolaja, u Pop Lukinoj od Pantićeve do Vladike Nikolaja, zatim u Karađorđevoj ulici od Hajduk Veljkove do Nušićeve, u Pantićevoj ulici od Hajduk Veljkove do Nušićeve ulice, kao i u Sinđelićevom bloku, između Hajduk Veljkove i Sinđelićeve ulice. Parkiranje će se naplaćivati u Mišarskoj od Pantićeve do Železničke ulice, u čika Ljubinoj ulici kod Grand hotela, u Knez Mihailovoj od ulice Milovana Glišića do mosta na Gradcu i u Ulici Majora Ilića kod parka Jadar.
Od 01. jula skuplja tarifa parkiranja važiće u ulici Vlade Dnilovića od Pantićeve do Karađorđeve ulice i u Čika Ljubinoj od ulice Vuka Karadžića do pešačke zone, koje su iz plave prešle u crvenu zonu. Novina je i to da vreme zadržavanja u crvenoj zoni sa dva produženo je na tri časa.

„Sada nakon proširenja plave zone u gradu ima 1828 parking mesta, čije se korišćenje naplaćuje, od toga je 99 mesta u crvenoj zoni. Zbog rekonstrukcije Karađorđeve ulice od zgrade Višeg suda do raskrsnice sa Dušanovom ulicom, biće ukinuto oko 20 parking mesta”, kaže direktor „Vidraka” Đorđe Milanović.

Stanari u delovima grada, gde je uvedena naplata parkiranja, imaju pravo na stnarsku ili povlašćenu mesečnu kartu za parkiranje, koja košta 300 dinara. Potrebno je da dođu u Vidrak sa ličnom kartom i saobraćajnom dozvolom, kako bi dobili mesečnu kartu.

U radove na proširenju plave i crvene zone uloženo je 800.000 dinara, dok će očekivani prihodi od dobijanja 319 novih parking mesta biti oko šest miliona dinara.

Još sličnih objava

Proverite istaknute objave
Izbornik