Vesti

JKP Vidrak uvek uz najjače

Svaka sportska aktivnost doprinosi zdravom razvoju i formiranju harmonične ličnosti, sklanja decu sa ulice, prevenira loše uticaje, afirmiše pozitivne vrednosti, sport otvara nove vidike, stvaraju se prijateljstava koja često traju i ceo život. Afirmacija ljudskih vrlina sastavni je deo svakog sporta – istrajnost, sistematičnost, rad, red, disciplina, pripadnost timu, drugarstvo, solidarnost, viteško nadmetanje, radost pobede i dostizanja rezultata, sve su to vrednosti koje jačaju ličnost u razvoju.

Takođe, bavljenje sportom, ono koje nije uslovljeno materijalnim ograničenjima koja su u našem društvu u ovom trenutku još kako prisutna, obezbediće đacima lepše i sadržajnije detinjstvo, zdravije odrastanje, ali i otvoriti vrata da dobijemo nekog novog sportskog idola, koji to možda nikada ne bi postao da u prvim školskim danima nije naišao na otvorena vrata za bavljenje sportom i profesionalnog trenera koji mu je otkrio čari i blagodeti sporta, učinivši da mu život zauvek bude bogatiji i lepši.

Tim povodom „Udruženje za razvoj i afirmaciju zdravog načina života GYM GYM ADVERTISING“ pokrenulo je jedan veoma važan projekat u saradnji sa Xplode Nutrition-om iz Valjeva, kao i Sportskim društvom Valjevo.

Projekat bi trebalo da motiviše lokalne sredine širom Srbije, od mesne zajednice do opštine, da pomogne deci i mladima da za svoje odrastanje nađu adekvatne sadržaje, a sport je tu bez premca! Akcenat je na tome da u siromašnijim sredinama deca dobiju šansu da kroz sport odrastu kao zdravije ličnosti, dobro integrisane u društvo, da sebi i drugima stvore zdravije okruženje, bolju budućnost.

Osnovna ideja projekta „Udruženja za razvoj i afirmaciju zdravog načina života GYM GYM“, je da doprinesemo da grad Valjevo ima jedan ovakav događaj svake godine na istom mestu, kao i da mlade podstaknemo na razmišljanje o sportu.

Događaj je osmišljen kao aktivno prezentovanje 10-ak sportova na jednom mestu. Neki od njih nisu viđene kod nas.

Sportovi su seodržavali po principu turnirskog, rekreativnog i takmičarskog karaktera i trajali su 3 dana i to: 01. 02. i 03. 04.2016 godine na 3 lokacije, Dom kulture, Plato ispred Doma kulture i Sportska hala Valjevo. Za sva tri dana održavanja Festivala, predviđen je i Sajam dijetetskih suplemenata i sportske opreme.

Prvog dana takmičenja, održano je otvaranje Xplode classic festivala koje je zvanično otvorio predstavnik Opštine Valjevo, kao i predstavnici Sportskog društva Valjevo i Udruženja GYM GYM. Zatim, je održano takmičenje u obaranje ruku ARM WRESTLING, kao i demonstracija sporta KETTLEBEL.

Pored glavnog organizatora „Udruženje za razvoj i afirmaciju zdravog načina života GYM GYM“, je „Sportsko društvo Valjevo“ i „XPLODE NUTRITION“- Valjevo.

Generalni pokrovitelj manifestacije je SKUPŠTINA OPŠTINA VALJEVO.

JKP Vidrak je i ovog puta prepoznao kvalitet i pomogao našem Valjevcu Ivanu Veseliću (Tuti) da učestvuje na takmičenju ARM WRESTLING i koji je osvojio prvo mesto u kategoriji LEVA RUKA PREKO 90 kg.
IVAN TUTA 2
IVAN TUTA

Još sličnih objava

Proverite istaknute objave
Izbornik